Computerbescherming organiseren

Kaspersky Endpoint Security biedt een uitgebreide computerbescherming tegen verschillende soorten bedreigingen en netwerk- en phishingaanvallen.

Elk soort bedreiging wordt door een speciaal onderdeel afgehandeld. Onderdelen kunnen afzonderlijk worden in- of uitgeschakeld en hun instellingen kunnen worden geconfigureerd.

Naast de realtime bescherming van de beschermingsonderdelen raden we aan de computer periodiek te scannen op virussen en andere bedreigingen. Zo verkleint u de kans op verspreiding van malware die niet door de beschermingsonderdelen wordt gedetecteerd wegens een laag beschermingsniveau of andere redenen.

Om Kaspersky Endpoint Security up-to-date te houden, moet u de databases en de modules die het programma gebruikt bijwerken. Het programma wordt standaard automatisch bijgewerkt maar u kunt indien nodig de databases en de programmamodules handmatig bijwerken.

De volgende programmaonderdelen zijn controle-onderdelen:

De werking van controle-onderdelen is op de volgende regels gebaseerd:

De volgende programmaonderdelen zijn beschermingsonderdelen:

De volgende taken kunt u met Kaspersky Endpoint Security uitvoeren:

Met de encryptiefunctionaliteit voor bestanden kunt u bestanden en mappen op lokale schijven van de computer encrypten. Met de Full Disk Encryption-functie kunt u harde schijven en verwisselbare schijven encrypten.

Extern beheer via Kaspersky Security Center

Via Kaspersky Security Center kunt u Kaspersky Endpoint Security op een clientcomputer op afstand starten en stoppen en programma-instellingen op afstand beheren en configureren.

Onderhoudsfuncties van het programma

Kaspersky Endpoint Security beschikt over een aantal onderhoudsfuncties. Onderhoudsfuncties zijn bedoeld om het programma up-to-date te houden, de functionaliteit van het programma uit te breiden en de gebruiker te helpen bij het gebruik van het programma.

Als het programma tijdens de werking een fout geeft of crasht, kan het automatisch opnieuw worden gestart.

Als in het programma terugkerende fouten optreden die ervoor zorgen dat het programma crasht, voert het programma de volgende bewerkingen uit:

1. Het schakelt de controle- en beschermingsfuncties uit (de encryptiefunctionaliteit blijft ingeschakeld).
  2. Het meldt de gebruiker dat de functies zijn uitgeschakeld.
  3. Het probeert het programma te herstellen naar een functionele toestand na het bijwerken van de antivirusdatabases of de programmamodules.

Het programma ontvangt informatie over terugkerende fouten en systeemblokkeringen met speciaal hiervoor ontwikkelde algoritmen van Kaspersky-experts.