Controleren of een website veilig is

Met Kaspersky Internet Security kunt u de veiligheid van een website controleren alvorens u op een koppeling klikt om de website te openen. Websites worden door URL Advisor gecontroleerd.

URL Advisor is niet beschikbaar in de browser Microsoft Internet Explorer (versies 10 en 11) met de nieuwe Windows-gebruikersinterface.

URL Advisor controleert koppelingen op de geopende webpagina in Microsoft Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox. Kaspersky Internet Security toont één van de volgende pictogrammen naast de gecontroleerde koppeling:

Veilige webpagina – als de gekoppelde webpagina veilig is volgens Kaspersky Lab

Veilige webpagina – als er geen informatie over de veiligheid van de gekoppelde webpagina is

wtb_orange.png – als een webpagina die is geopend door op een koppeling te klikken kan worden gebruikt door criminelen om uw computer of gegevens schade toe te brengen, volgens Kaspersky Lab

Veilige webpagina – als de gekoppelde webpagina gevaarlijk is volgens Kaspersky Lab

Als u een pop-upvenster met meer informatie over de koppeling wilt zien, beweegt u de muisaanwijzer naar het desbetreffende pictogram.

Standaard controleert Kaspersky Internet Security alleen de koppelingen in de zoekresultaten. U kunt de controle van koppelingen op alle websites inschakelen.

Controle van koppelingen op websites inschakelen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Selecteer in het gedeelte Bescherming het subgedeelte Web Anti-Virus.

Het venster toont de instellingen voor Web Anti-Virus.

4. Klik op de koppeling Geavanceerde instellingen onder in het venster. Het venster met de geavanceerde instellingen van Web Anti-Virus wordt geopend.
  5. Schakel in het gedeelte URL Advisor het selectievakje Controleer URL's in.
  6. Als u wilt dat Kaspersky Internet Security de inhoud van alle websites scant, selecteert u Op alle websites behalve opgegeven websites.
  7. Geef indien nodig vertrouwde webpagina's op in het venster Uitzonderingen. Open dit venster door op de koppeling Uitzonderingen beheren te klikken. Kaspersky Internet Security scant de inhoud van de opgegeven webpagina's niet.
  8. Als u wilt dat Kaspersky Internet Security alleen de inhoud van specifieke webpagina's controleert:
    1. Selecteer Alleen op opgegeven websites.
    2. Klik op de koppeling Gecontroleerde websites configureren om het venster Gecontroleerde websites te openen.
    3. Klik op de knop Toevoegen.
    4. Voer het adres van de webpagina in waarvan u de inhoud wilt controleren.
    5. Selecteer de controlestatus van de webpagina (als de status Actief is, controleert Kaspersky Internet Security de inhoud van de webpagina).
    6. Klik op de knop Toevoegen.

De opgegeven webpagina verschijnt in de lijst in het venster Gecontroleerde websites. Kaspersky Internet Security controleert URL's op deze webpagina.

9. Om de geavanceerde instellingen voor de controle van URL's te configureren, klikt u in het venster Geavanceerde instellingen van Web Anti-Virus op de koppeling URL Advisor configureren in het gedeelte URL Advisor om het venster URL Advisor te openen.
  10. Als u wilt dat Kaspersky Internet Security u de veiligheid van koppelingen op alle webpagina's meldt, selecteert u in het gedeelte Gecontroleerde URL's de optie Alle URL's.
  11. Als u wilt dat Kaspersky Internet Security weergeeft of een koppeling tot een specifieke categorie van website-inhoud behoort (bijvoorbeeld Schelden, obsceen taalgebruik):
    1. Selecteer het selectievakje Toon informatie over categorieën van website-inhoud.
    2. Selecteer de selectievakjes naast categorieën van website-inhoud waarover informatie moet worden weergegeven in commentaren.

Kaspersky Internet Security controleert koppelingen op de opgegeven webpagina's en toont informatie over categorieën van de koppelingen in overeenstemming met de huidige instellingen.