Dataanskaffelse under lisensavtalen for sluttbrukere

Du kan vise informasjon om dataene du har sendt til Kaspersky Lab med tidligere versjoner av programmet:

Data som sendes til Kaspersky Lab med Kaspersky Password Manager 9.2:

1. For at rettighetshaveren ellers dennes partnere skal kunne oppfylle sine forpliktelser under denne lisensavtalen må rettighetshaveren motta og behandle informasjonen for de erklærte formålene. Slik informasjon kan bli ansett som personlige opplysninger i henhold til gjeldende lover i det aktuelle landet.
    • Administrering av anskaffede lisenser og driftsmodus for programvaren via webportalen

Nettportalen hjelper deg med ekstern administrasjon av de anskaffede lisensene dine og operasjonsmodusen for programvaren. Denne funksjonaliteten krever at rettighetshaveren mottar informasjon om installert programvare, anskaffet lisens, informasjon om datamaskinen, fra datamaskinen din, samt behandler e-postadressen din og den unike identifikatoren i rettighetshaverens tjenester: Denne informasjonen består av følgende:

• Informasjon om brukeren, dvs. brukernavn og passord til brukerens My Kaspersky-konto, bruker-ID og midlertidige autentiseringsdata for brukeren i Kaspersky Lab-tjenester
      • Informasjon om hvorvidt brukeren har samtykket i / avslått å motta nyheter fra Kaspersky Lab via e-post
      • ID for Kaspersky Password Manager-tjenesten
      • Informasjon om enheten som programmet er installert på, dvs. enhetsnavn, enhetstype og enhets-ID i Kaspersky Lab-tjenester
      • Informasjon om operativsystemet, dvs. operativsystemversjon og versjon av den installerte oppdateringspakken for operativsystemet
      • Informasjon om programmet, dvs. program-ID, programtype, programversjon, programlokaliseringskode, markedsførings-ID for programmet og autentiseringsdata for programmet i Kaspersky Lab-tjenester
      • Informasjon om lisensen, dvs. lisens-ID og lisensaktiveringskode
      • Versjon av protokollen som brukes ved interaksjon mellom programmet og Kaspersky Lab-tjenester
      • Informasjon om kjøpskvitteringen på lisensen ervervet via App Store: identifikator for My Kaspersky-brukerkontoen, autorisasjonstokener (godkjenningskoder) for å koble programvaren til My Kaspersky-infrastrukturen; kvitteringen på kjøpet fra App Store; identifikatoren for kjøp av programvaren på App Store; App Store-transaksjonsindikatoren; kjøpstypen (grunnleggende eller fornyelse); typen operativsystem; App Store-protokollversjonen
    • Gi deg tilgang til kjernefunksjonaliteten i den ervervede programvaren

Kjernefunksjonaliteten for programvaren som beskrevet i brukerveiledningen er å gi trygg lagring av kontoopplysningene dine (brukernavn og passord), data om bankkortene dine, adresser, notater, dokumenter og annen viktig informasjon ved bruk av datamaskinen. For å levere denne kjernefunksjonaliteten mens du bruker programvaren, må rettighetshaveren motta og behandle følgende fra enheten din: informasjon om den installerte programvaren, den anskaffede lisensen, de skannede objektene, registrerte trusler på datamaskinen, informasjon om datamaskinen og datamaskinens aktivitet på Internett: Denne informasjonen består av følgende:

• Informasjon om brukeren, dvs. brukernavn og passord til brukerens My Kaspersky-konto, bruker-ID i Kaspersky Lab-tjenester og midlertidige autentiseringsdata for brukeren i Kaspersky Lab-tjenester
      • Informasjon om programmet, dvs. program-ID, programversjon, programlokaliseringskode og autentiseringsdata for programmet i Kaspersky Lab-tjenester
      • Informasjon om enheten som programmet er installert på, dvs. enhetsnavn, enhetstype, enhetsmodell, enhetsprodusent, IP-adresse for enheten og enhets-ID i Kaspersky Lab-tjenester
      • Informasjon om operativsystemet, dvs. operativsystemversjon og versjon av den installerte oppdateringspakken for operativsystemet
      • Informasjon om programinstallasjonen, dvs. programinstallasjons-ID
      • Informasjon om brukerpassorddatabasen, dvs. ID for passorddatabasekontoen, kontotype (brukerkonto, notat, adresse, bankkort, dokument), kryptert innhold i kontoen, kryptert komprimert fil, hovedpassord-hash, passorddatabaseversjon og krypteringsparametere for databasen
      • Informasjon om avtaler brukeren har godtatt: ID for avtalen, avtaletype, avtaleversjon, indikator for aksept av avtalen, tidspunkt da aksept av avtalen ble endret, dato og klokkeslett da disse dataene ble sendt
      • Versjon av protokollen som brukes ved interaksjon mellom programmet og Kaspersky Lab-tjenester
      • Domenenavn for nettstedet der programmet ble utløst

Dataene som er tilgjengelige i databaser for andre versjoner av programvaren kan avvike fra beskrivelsen i brukerhåndboken for akkurat denne versjonen. Det er imidlertid fortsatt mulig å jobbe med databaser fra flere ulike versjoner av programvaren, forutsatt at de er kompatible.

• Forbedre programvarens kvalitet
      • Informasjon om bruken av Kaspersky Security Network (KSN): KSN-identifikator, programvareidentifikator, full versjon av applikasjonen, upersonlig IP-adresse til brukerens enhet, kvalitetsindikatorer for oppfylling av KSN-forespørsler, kvalitetsindikatorer for behandling av KSN-pakker, indikatorer for antallet KSN-forespørsler og informasjon om typen KSN-forespørsler, dato og klokkeslett for når statistikk begynte å bli sendt, dato og klokkeslett for når sendingen av statistikk ble avsluttet
  2. Databehandling fra leverandører av tredjepartstjenester. Arbeidene til programvarens spesifikke funksjoner tilveiebringes via tilgang eller bruk av tredjepartstjenester, som spesifisert i denne lisensavtalen. For at forpliktelsene under denne lisensavtalen skal oppfylles må leverandøren av tredjepartstjenester motta og behandle informasjonen for de erklærte formålene. Slik informasjon kan bli ansett som personlige opplysninger i henhold til gjeldende lover i det aktuelle landet.
    • Informasjon mottatt av leverandøren av tredjepartstjenestene direkte fra programvare

For å kunne levere kjernefunksjonaliteten for programvaren må leverandøren av tredjepartstjenestene motta og behandle filer som du laster opp ved bruk av programvaren, og ID-en for brukeren i rettighetshaverens tjenester. Filer krypteres lokalt på datamaskinen ved hjelp av sluttbrukerens passord og sendes til leverandøren ferdig kryptert via en sikker kanal.

Rettighetshaveren er ikke ansvarlig for behandling av dataene når du benytter deg av tredjepartstjenestene. Ved å bruke programvaren for å få tilgang til eller bruke tredjepartstjenester er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med reglene for databehandling som er beskrevet i personvernpolicyen til leverandøren av tredjepartstjenestene.

Leverandøren av tredjepartstjenestene behandler informasjon i samsvar med sin personvernpolicy. Du kan lese hele innholdet i denne på https://aws.amazon.com/privacy/.

3. Når du oppgir opplysninger (data) til rettighetshaveren via programvaren, vil rettighetshaveren håndtere dem i samsvar med sin personvernpolicy, som beskriver hvordan rettighetshaveren beskytter personopplysningene dine, hvor rettighetshaveren behandler opplysningene dine og dine rettigheter som «registrert person». Du kan lese hele innholdet i denne på https://no.kaspersky.com/products-and-services-privacy-policy.