Over verstrekte gegevens

Je kunt informatie bekijken over de gegevens die worden verstrekt aan Kaspersky Lab met een oudere versie van het programma:

1. De Rechthebbende moet informatie ontvangen en verwerken opdat de Rechthebbende en/of diens Partners hun verplichtingen uit de Gebruiksrechtovereenkomst kunnen nakomen, zoals hieronder nader omschreven:
    • Beheer van gekochte licenties en gebruiksmodus van de Software via de webportal

In de webportal kunt U de gekochte licenties en de gebruiksmodus van de Software op afstand beheren. Voor deze functionaliteit moet de Rechthebbende gegevens van Uw computer ontvangen en verwerken, waaronder Uw e-mailadres en het unieke ID in de services van de Rechthebbende, informatie over de geïnstalleerde Software, de gekochte licentie, informatie over de computer, en in het bijzonder:

• Login en wachtwoord van het account bij de webportal, gebruikers-ID, taalversie van de computer, vlag die aangeeft of de gebruiker akkoord gaat met het verstrekken van diens e-mailadres om persoonlijke aanbiedingen te ontvangen
      • Tijdelijk ID voor de gebruikersverificatie in de Kaspersky Lab-services, gegevens over Softwareverificatie in Kaspersky Lab-services, sessie-ID voor de verificatie van de Software-installatie
      • Service-ID, computer-ID, type en naam van de computer, type en versie van het besturingssysteem, Software-ID, taalversie en versie van de Software
    • Levering van de belangrijkste functionaliteit van de gekochte Software

De belangrijkste functionaliteit van de Software, die in de Gebruikershandleiding beschreven staat, is de veilige opslag van Uw accountgegevens (logins en wachtwoorden), gegevens over Uw bankpassen, notities, afbeeldingen en andere belangrijke informatie tijdens het gebruik van de computer. Voor de levering van de belangrijkste functionaliteit tijdens het gebruik van de Software moet de Rechthebbende gegevens van Uw apparaat ontvangen en verwerken, waaronder informatie over de geïnstalleerde Software, de gekochte licentie, informatie over de computer, de activiteit van de computer op het internet, en in het bijzonder:

• Informatie over de gebruikersverificatie: login en wachtwoord van het account bij de webportal, gebruikers-ID, tijdelijk ID voor de gebruikersverificatie in de Kaspersky Lab-services, gegevens over Softwareverificatie in Kaspersky Lab-services, sessie-ID voor de verificatie van de Software-installatie, service-ID
      • Informatie over de computer: computer-ID, type, naam, model, merk, type en versie van het besturingssysteem, melding servicetype, melding serviceregistratie-ID, vlaggetje dat aangeeft of de melding voor de servicetoken moet worden geactiveerd, eenmalige token voor apparaatidentificatie
      • Informatie over de Software: Software-ID, versie, buildnummer, taalversie, service-ID voor Kaspersky Password Manager, versie van het protocol, installatie-ID, sessie-ID, IP-adres en domeinnaam van de website die de actie van de Software heeft geactiveerd
      • ID van een item in de wachtwoorddatabase, type van het item (account, adres, bankpas, afbeelding, notitie), versleutelde inhoud van het item, versleuteld voorbeeld van de afbeelding, hash van het hoofdwachtwoord, versie van de wachtwoorddatabase en parameters van de versleuteling
      • Item-ID in Google Play / App Store, aankoop-ID, tijd en status van de aankoop, aankoopbewijs voor de My Kaspersky-registratie, transactie-identificator en protocolversie
  2. Gegevensverwerking door leveranciers van externe services. Het werk van de specifieke functionaliteit van de Software wordt geleverd via toegang en/of gebruik van externe services zoals vastgelegd in deze Licentieovereenkomst. De leverancier van de externe services moet informatie ontvangen en verwerken om diens verplichtingen uit deze Licentieovereenkomst te kunnen nakomen, zoals hieronder nader omschreven:
    • Informatie ontvangen door de leverancier van externe services rechtstreeks vanuit de Software

Voor de levering van de belangrijkste functionaliteit van de Software moet de leverancier van externe services het gebruikers-ID en afbeeldingen die U uploadt tijdens het gebruik van de Software ontvangen en verwerken. Afbeeldingen worden lokaal op de computer versleuteld met behulp van het wachtwoord van de Eindgebruiker en worden in al versleutelde vorm via een beveiligde verbinding verstuurd naar de leverancier.

De Rechthebbende is niet verantwoordelijk voor de verwerking van gegevens wanneer U de externe services gebruikt. Door de Software te gebruiken om toegang te krijgen tot externe services en/of ze te gebruiken, bent U er zelf verantwoordelijk voor om de regels en procedures voor gegevensverwerking, die in het privacybeleid van de leverancier van de externe services zijn beschreven, te raadplegen.

De leverancier van de externe services verwerkt informatie in overeenstemming met diens privacybeleid. U kunt de volledige inhoud lezen op https://aws.amazon.com/privacy/.

3. Wanneer U gegevens via de Software levert aan de Rechthebbende, behandelt de Rechthebbende deze gegevens in overeenstemming met diens Privacybeleid, waarin specifiek beschreven wordt hoe de Rechthebbende Uw gegevens beschermt, waar de Rechthebbende Uw gegevens verwerkt en welke rechten U als betrokkene hebt. U kunt de volledige inhoud raadplegen op www.kaspersky.com/Products-en-in het Privacybeleid voor services.
  4. Teneinde de kwaliteit van de app te verbeteren en de tevredenheid van de gebruiker te analyseren, gaat u ermee akkoord om de volgende informatie automatisch te verstrekken:
    • Commentaar van de gebruiker
    • Beoordeling
    • Besturingssysteem van het apparaat
    • Model van het apparaat
    • Versie van de app
    • Ingestelde taal op het apparaat
    • Type van de licentie
  5. Om de operationele bescherming te verbeteren, gaat u ermee akkoord om de volgende informatie automatisch te verstrekken:
    • Naam van de app
    • Versie van de app
    • Ingestelde taal op het apparaat
    • Status van de licentie
    • Besturingssysteem van het apparaat
    • Type koppeling voor omleiding
  6. Om aan de wetgeving te voldoen, gaat u ermee akkoord om de volgende informatie automatisch te verstrekken:
    • App-ID
    • Versie van de app
    • Apparaat-ID
    • Installatie-ID
    • Overeenkomst-ID
    • Versie van overeenkomst
    • Oordeel van gebruiker
    • Tijdstip van oordeel
  7. Bij versie 9.1.12 moet u voor de verificatie in twee stappen op My Kaspersky een beveiligingscode opgeven die per sms wordt verstuurd naar uw apparaat.
  8. Bij versie 9.1.12 moet u de CAPTCHA-tekens opgeven als veiligheidsmaatregel voor uw My Kaspersky-account.
  9. De kluis wordt gesynchroniseerd met uw persoonlijke opslag op de servers van de vertrouwde partners van de Rechthebbende die zich over de hele wereld bevinden. Deze gegevens worden, samen met de gegevens op uw apparaat, versleuteld opgeslagen. Uw persoonlijke geheime sleutel wordt tijdens die versleuteling gebruikt. De Rechthebbende en Partners hebben geen toegang tot uw gegevens. Als u de software wilt gebruiken, moet u een Account aanmaken door uw e-mailadres op te geven. Houd er ook rekening mee dat de gegevens op de servers die voor het synchronisatieproces worden ingezet niet worden verwijderd wanneer u de software op uw apparaat verwijdert. U kunt deze gegevens volledig verwijderen door uw Account te verwijderen. Neem hiervoor contact op met de Technische Support van Kaspersky Lab.
  10. Teneinde de Rechthebbende te helpen bij het maken van doeltreffend marketingmateriaal en relevante informatie, gaat u ermee akkoord om de volgende informatie automatisch te verstrekken aan AppsFlyer, Firebase en Google Analytics:
    • Aan AppsFlyer:
      • Informatie over de geïnstalleerde Software: naam en versie, Software-ID, datum van installatie op de Computer van de Gebruiker, vlaggetje voor eerste gebruik, datum van eerste gebruik en vlaggetje voor eerder geïnstalleerde Software.
      • Informatie over de Computer van de Gebruiker: type, merk, modelnaam, unieke ID, informatie over het type netwerkverbinding, taal (landinstellingen) van de Computer, IP-adres, versie van het besturingssysteem, Computernaam van de Gebruiker, IDFA, Gebruikersagent.
      • Naam van de mobiele aanbieder, provider.
      • Informatie over de AppsFlyer SDK die wordt gebruikt in de Software: SDK-versie en buildnummer, transactie-ID van AppsFlyer, Advertiser-ID, vlaggetje over het gebruik van de Advertiser-ID, unieke ID van de Rechthebbende in de AppsFlyer-dienst, AppsFlyer-licentiesleutel.
      • Unieke ID van de Gebruiker binnen Google-services.
      • Tijdstempel en naam van de gebeurtenis waarover gegevens zijn verstuurd, waarde van de teller van de gebeurtenis.

Gegevens worden via een beveiligd kanaal naar AppsFlyer doorgestuurd. Informatie over hoe de gegevens worden verwerkt in AppsFlyer is gepubliceerd op: https://www.appsflyer.com/privacy-policy/.

• Aan Firebase:
      • Informatie over de Software die op de Computer is geïnstalleerd: instantie-ID, versie, naam van de winkel waar de applicatie is gekocht, tijdstempel van de eerste opstart van de Software, voor- of achtergrondstatus van de app, naam van het app-pakket, een pseudonieme ID van de app-instantie, netwerk en de volgende bijbehorende informatie: responscodes, omvang van de payload in bytes, responstijden, duur van geautomatiseerde traces.
      • Informatie over het gebruik van de Software: type gebeurtenis, functionele modus (gratis/premium), naam van de licentie en naam van het Software(dialoog)venster dat actief was toen de gegevens werden verzonden.
      • Informatie over de Computer van de Gebruiker waarop de Software is geïnstalleerd: Computermerk, -categorie, -model en -oriëntatie, RAM- en schrijfgrootte, versie en taal (landinstellingen) van het besturingssysteem; informatie over of de toepassing minder of meer dan 7 dagen geleden voor het eerst geopend is.
      • Provider, radio-/netwerkinformatie, IP-adres, geografie, land/taal, signaalsterkte, of het apparaat jailbroken of geroot is, accuniveau en oplaadstatus van de accu.
      • Advertising-ID, IDFV's.
      • Informatie over de Gebruiker: leeftijdscategorie en geslacht van de Gebruiker, land van verblijf en lijst van interesses.

Gegevens worden via een beveiligd kanaal naar Firebase doorgestuurd. Informatie over hoe de gegevens worden verwerkt in Firebase is gepubliceerd op: https://www.firebase.com/terms/privacy-policy.html.

• Aan Google Analytics:
      • Softwareversie, naam van de Software in de Google-service, Software-ID en product-ID in de Google-service.
      • Unieke ID van het plaatsvinden van de installatie van de applicatie op de Computer en informatie over de taal (landinstellingen) van het apparaat.
      • Schermresolutie; naam van het Software(dialoog)venster dat actief is wanneer gegevens worden verstuurd; tijdstempels van het begin en het einde van de periode waarin het geselecteerde (dialoog)venster actief was; duur van de sessie tijdens welke het venster actief was.
      • Versie van het protocol dat wordt gebruikt om gegevens naar de Google Analytics-service te sturen.
      • ID van de gebeurtenis waarover gegevens zijn verstuurd.
      • ID van bewerkingen van de applicatie en het resultaat van dergelijke bewerkingen.
      • Unieke ID van de Gebruiker binnen Google-services.

De data wordt via een beveiligde verbinding naar Google Analytics verstuurd. Informatie over hoe de gegevens worden verwerkt in Google Analytics is gepubliceerd op: www.google.com/policies/privacy/partners/.

Op de toegang tot de informatie, en de bescherming ervan, zijn de overeenkomstige gebruiksvoorwaarden van AppsFlyer, Firebase en Google Analytics van toepassing.