Tietoja toimitetuista tiedoista

Voit tarkastella tietoja Kaspersky Labille toimitetuista tiedoista käyttämällä sovelluksen aiempaa versiota:

Kasperskylle toimitettujen tietojen käsittely loppukäyttäjän käyttöoikeussopimuksen mukaisesti

1. Jotta Oikeudenhaltija ja/tai sen Kumppanit pystyvät täyttämään tämän käyttöoikeussopimuksen asettamat velvoitteet, Oikeudenhaltijan on pystyttävä vastaanottamaan ja käsittelemään seuraavia tietoja ilmoitettua käyttötarkoitusta varten. Tiettyjen maiden sovellettavan lainsäädännön mukaan kyseiset tiedot voidaan katsoa henkilötiedoiksi.

Ohjelmiston aktivointia varten ja Ohjelmiston käytön laillisuuden tarkistamiseksi, tietokoneen suojauksen hallinnoimiseksi, Ohjelmiston toiminnan laadun parantamiseksi sekä Ohjelmiston keskeisten toimintojen tarjoamiseksi. Näitä käyttötarkoituksia varten Oikeudenhaltija tarvitsee tietokoneeltasi tietoa käsiteltäväksi. Tiedot koskevat Ohjelmistoa, hankittua käyttöoikeutta, Tietokonetta, Tietokoneen verkkotoimintoja sekä Internet-toimintoja:

• Tiedot Oikeudenhaltijan Ohjelmistosta: Tietokoneessa olevat yksilölliset Ohjelmiston asennustunnisteet, asennetun Ohjelmiston tyyppi ja versio, Ohjelmiston käyttötila, Ohjelmiston lokalisointiversio ja Ohjelmiston päivitystehtävän istuntotunnus, mainekyselyn käynnistäneen komponentin tunnus, paketin lähettämisen käynnistäneen komponentin tunnus, skenaarion lähettävän paketin tai mainepyynnön tunnus, sovelluksen tunnus, My Kaspersky -yhteyden tila.
    • Tiedot Loppukäyttäjän Tietokoneesta, johon Ohjelmisto on asennettu: yksilölliset Ohjelmiston asennussijaintia koskevat Tietokonetunnisteet, Tietokoneen tyyppi, Tietokoneen nimi, Tietokoneen suorittimen tyyppi, Tietokoneen myyjä ja Loppukäyttäjän Tietokoneen maantieteellistä sijaintia koskevat tiedot.
    • Tietokoneeseen asennetun käyttöjärjestelmän tyyppi-, versio- ja lokalisointitiedot sekä asennetut käyttöjärjestelmän päivityspaketit.
    • Tiedot siitä, onko Loppukäyttäjä hyväksynyt Oikeudenhaltijan kanssa solmittujen käyttäjäsopimusten ehdot vai ei: sopimuksen tyyppi ja versio, hyväksynnän tai hylkäämisen ajankohta sekä Loppukäyttäjän valinta.
    • Tiedot Loppukäyttäjän Tietokoneen yhdistämiseksi VPN-infrastruktuuriin: yksilölliset tilitunnisteet kolmannen osapuolen palveluntarjoajan järjestelmässä tapahtuneen VPN-liikenteen tallennusta varten.
    • Tietokoneen langatonta verkkoyhteyttä koskevat tiedot: langattoman verkon nimi (SSID), langattoman verkon todennuksen tyyppi, langattoman verkon koodaustyyppi, käyttöpisteen MAC-osoitteen tarkistussumma (MD5 ja SHA256), yksilöivien Tietokonetunnisteiden avulla käännetyt yksilölliset tunnisteet, yksilölliset Tietokoneen asennuksen tunnisteet, langattoman verkon ja käyttöpisteen MAC-osoitteen nimi, määrite, joka ilmaisee, toimiiko Tietokone akkuvirralla vai kiinteästi asennettuna laitteena, paikallisen ajan aikaleima, josta näkyy, milloin Tietokoneyhteys langattomaan verkkoon on alkanut ja päättynyt, VPN-yhteyden käynnistyksen asetusistunto langatonta verkkoa käytettäessä, verkkosignaalin laatutaso, sellaisen verkkopalvelun URL-osoite (tai sen osa), joka vaatii Loppukäyttäjältä erityistoimenpiteitä Internet-yhteyden muodostusta varten, langattoman verkon suojaustaso, langattoman verkon luokka, DNS-nimen määrite, verkkoyhteysasetusten DHCP-tiedot: DNS-palvelinten IP-osoitteiden (IPv4 ja IPv6) tarkistussumma (SHA256), paikallisen IP-osoitteen (IPv4 ja IPv6) tarkistussumma (SHA256), yhdyskäytävän paikallisen IP-osoitteen (IPv4 ja IPv6) tarkistussumma (SHA256), aliverkon peitteen tarkistussumma (SHA256) ja verkon etuliitteen pituus.
    • Tietoja Loppukäyttäjän Tietokoneelle saatavissa olevista langattomista palveluista: langattoman verkon nimi (SSID), langattoman verkon todennuksen tyyppi, langattoman verkon koodaustyyppi, käyttöpisteen MAC-osoitteen tarkistussumma (MD5 ja SHA256), yksilöivän Tietokonetunnisteen avulla käännetty yksilöllinen tunniste, yksilöllinen Tietokoneen Ohjelmistoasennuksen tunniste, langattoman verkon ja käyttöpisteen MAC-osoitteen nimi sekä verkkosignaalin laatutaso.
    • Tietoja App Storen kautta hankitun käyttöoikeuden kuitista: App Storesta saatu ostokuitti; Ohjelmiston hankinnan App Store -tunniste; App Store -tapahtuman tunniste; hankintatyyppi (perus tai uusinta); käyttöjärjestelmän tyyppi; App Store -protokollan versio.
    • Tietoja Kaspersky Security Networkin (KSN) käytöstä: KSN-tunniste, ohjelmiston tunniste, sovelluksen täysi versio, käyttäjän laitteen depersonalisoitu IP-osoite, KSN-pyyntöjen täyttämisen laadun ilmaisimet, KSN-pakettien käsittelyn laadun ilmaisimet, KSN-pyyntöjen määrän ilmaisimet ja tiedot KSN-pyyntöjen tyypeistä, tilastotietojen lähetyksen alkamispäivämäärä ja -aika, tilastotietojen lähetyksen päättymispäivämäärä ja -aika, KSN-protokollaversio.
    • Tietoja Virtual Private Network (VPN) -ominaisuuden käytöstä Oikeudenhaltijan ohjelmistolla: VPN-istunnon kesto, VPN-palvelimen maantieteellinen sijainti, lisenssin tila, sisään- ja ulostuloliikenteen määrät, VPN-istunnon käynnistysskenaarion ja käynnistystyypin tunniste, käyttäjän toimenpiteen tunniste VPN-istunnon alussa, VPN-istunnon lopettaneen tapahtuman tyyppi, Ohjelmiston lokalisointiversio, Ohjelmiston mukautus.
    • Lisensointia koskevat tiedot: lisenssin tunniste, sen Ohjelmiston tunniste, jolle lisenssi on tarkoitettu.
  2. VPN-palveluntarjoajan tietojen käsittely. Ohjelmiston tiettyjen toimintojen toiminta toteutetaan kolmansien osapuolten palvelujen kautta ja/tai kyseisiä palveluja käyttäen tässä käyttöoikeussopimuksessa määritetyllä tavalla. Jotta kolmannen osapuolen palveluntarjoaja pystyy täyttämään tämän käyttöoikeussopimuksen asettamat velvoitteet, VPN-palveluntarjoajan on pystyttävä vastaanottamaan ja käsittelemään seuraavia tietoja ilmoitetussa käyttötarkoituksessa. Tiettyjen maiden sovellettavan lainsäädännön mukaan kyseiset tiedot voidaan katsoa henkilötiedoiksi.
    • Tiedot, jotka VPN-palveluntarjoaja vastaanottaa suoraan Ohjelmistosta ja Oikeudenhaltijalta.

VPN-palveluntarjoajan on varmistettava palvelujensa käytön laillisuus Ohjelmiston käytön aikana. Tämän vuoksi VPN-palveluntarjoajan on saatava ja käsiteltävä seuraavia tietoja, jotka koskevat hankkimaasi käyttöoikeutta sekä Tietokonetta, johon asennat Ohjelmiston:

• Valtuutustunnukset Ohjelmiston yhdistämiseksi palveluntarjoajan infrastruktuuripalveluihin, väliaikaiset valtuutustiedot VPN-istunnon käynnistystä varten, yksilöllinen Tietokoneen Ohjelmistoasennuksen tunniste, yksilölliset tilitunnisteet kolmannen osapuolen palveluntarjoajan järjestelmässä tapahtuneen VPN-liikenteen tallennusta varten, Loppukäyttäjän Tietokoneen tyyppi, VPN-yhteyden kanssa käytettyjen verkkoprotokollien tyyppi ja tiedot VPN-palvelimen maantieteellisestä sijainnista.
    • Tiedot, jotka VPN-palveluntarjoaja saa, kun käytät sen palveluja.

VPN-palveluntarjoaja käsittelee tietoja tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Tiedot ovat luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa https://www.pango.co/privacy/.

Oikeudenhaltija ei vastaa Kolmannen osapuolen, mukaan lukien VPN-palveluntarjoajan, palvelujen käytöstäsi. Tällaisia kolmannen osapuolen palveluja voivat koskea tietyt tietojenkäsittelysäännöt. Kolmannen osapuolen, mukaan lukien VPN-palveluntarjoajan, palveluihin pääseminen ja/tai käyttäminen edellyttää, että tutustut niiden kolmannen osapuolen toimittajien tietojenkäsittelysääntöihin, joiden palveluita päätät käyttää.

3. Kun luovutat Oikeudenhaltijalle tietoja Ohjelmiston kautta, Oikeudenhaltija käsittelee niitä tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten Oikeudenhaltija suojaa tietojasi ja miten se käsittelee niitä sekä mitkä ovat oikeutesi henkilönä, jota tiedot koskevat. Tietosuojakäytäntö on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.kaspersky.com/Products-and-Services-Privacy-Policy.

Kasperskylle toimitettujen tietojen käsittely Ostoksen suorittamista varten tehtävän tietojenkäsittelyn lausunnon (Ostolausunnon) mukaisesti

Verkkoportaalin avulla voit hallita hankkimiasi lisenssejä ja Tietokoneen suojausta etänä. Tämän toiminnon käyttösi aikana Oikeudenhaltija saa Tietokoneestasi ja käsittelee tietoja Ohjelmistosta, hankitusta käyttöoikeudesta, tietoja Tietokoneesta tämän Ostolausunnon mukaisesti. Tiettyjä tämän KSN-tietosuojalausekkeen alaisesti käsiteltäviä tietoja voidaan pitää joidenkin maiden lakien mukaan henkilötietoina. Sinun luvallasi Oikeuksienhaltijalle lähetetään automaattisesti ja säännöllisesti seuraavia tämän KSN-tietosuojalausekkeen alaisia tietoja:

Jos et halua, että Kaspersky vastaanottaa ja käsittelee näitä tietoja, voit perua Ostolausunnon hyväksymisen poistamalla laitteen tilauksesta.

Anonyymin tilauksen poistaminen laitteesta

Tärkeää: Tilaus pysyy aktiivisena sen jälkeen, kun olet poistanut Kaspersky Secure Connectionin siitä. Lisätietoja tilauksen ehdoista on kohdassa Tietoja tilauksesta.

Kasperskylle toimitettujen tietojen käsittely Verkkoportaalin käyttöä varten tehtävän tietojenkäsittelyn lausunnon (Verkkoportaalilausunnon) mukaisesti

Verkkoportaalin avulla voit hallita hankkimiasi lisenssejä ja Tietokoneen suojausta etänä. Tämän toiminnon käyttösi aikana Oikeudenhaltija saa Tietokoneestasi ja käsittelee tietoja Ohjelmistosta, hankitusta käyttöoikeudesta, tietoja Tietokoneesta tämän Verkkoportaalilausunnon mukaisesti. Tiettyjä tämän Verkkoportaalilausunnon alaisesti käsiteltäviä tietoja voidaan pitää joidenkin maiden lakien mukaan henkilötietoina. Sinun luvallasi Oikeuksienhaltijalle lähetetään automaattisesti ja säännöllisesti seuraavia tämän Verkkoportaalilausunnon alaisia tietoja:

Jos et halua, että Kaspersky vastaanottaa näitä tietoja, voit perua Verkkoportaalin lausunnon hyväksymisen kirjautumalla ulos My Kasperskysta.

Kirjaudu ulos My Kasperskysta

Jos et halua, että Kaspersky käsittelee näitä tietoja, sinun tulee poistaa My Kaspersky -tilisi. Lisätietoja My Kaspersky -tilin poistamisesta on kohdassa My Kaspersky -ohje.

Tärkeää: Kaspersky Secure Connection vaihtuu standardiversioon, kun kirjaudut ulos My Kaspersky -tililtä tai poistat sen.

Katso myös

Tietoja anonyymeistä tilauksista