Om lämnade uppgifter

Visa information om uppgifterna som lämnas till AO Kaspersky Lab medan du använder tidigare versioner av programmet

Data som tillhandahålls Kaspersky under licensavtalet för slutanvändare

1. För att rättsinnehavaren och/eller dess partner ska kunna fullgöra sina skyldigheter enligt detta licensavtal måste rättsinnehavaren ta emot och behandla följande informationen som beskrivs för de angivna ändamålen. Sådan information kan betraktas som personlig enligt gällande lagar i vissa länder.

I syfte att fullfölja programvaruaktivering och verifiering av programvaruanvändningens lagenlighet, hantering av dataskydd, förbättring av kvaliteten på funktionerna i programvaran och tillhandahållande av kärnfunktionerna i programvaran. För dessa ändamål måste rättsinnehavaren från din dator motta och behandla information om programvaran, den förvärvade licensen, datorn och datorns nätverksaktivitet samt aktivitet på internet:

• Information om rättsinnehavarens programvara: programvarans unika installationsidentifierare på datorn, typ, version och utgåva av den installerade programvaran, programvarans driftläge, programvarans lokalisering, programvaruidentifierare för uppdateringsuppgiftssessionen, ID för den komponent som initierade ryktesbegäran, ID för den komponent som initierade sändningen av paket, ID för sändningsscenariot för paketet eller ryktesbegäran, ID för programmet och status för anslutningen till My Kaspersky.
    • Information om slutanvändarens dator på vilken programvaran är installerad: de unika identifierarna för datorn där programvaran är installerad, datortyp, datorns namn, datorns processortyp, datorns försäljare och information om den geografiska platsen för slutanvändarens dator.
    • Information om typ, version och utgåva av operativsystemet (OS) som är installerat på datorn och om OS-uppdateringspaketen som är installerade.
    • Information om godkännande och icke-godkännande från slutanvändaren av villkoren i användaravtalen med rättsinnehavaren: avtalstyp och version, tidpunkten för godkännande eller icke-godkännande och slutanvändarens val.
    • Information för att ansluta slutanvändarens dator till VPN-infrastrukturen: de unika kontoidentifierarna för att registrera VPN-trafiken i tredjepartstjänstleverantörens system.
    • Information om datorns anslutning till det trådlösa nätverket: namnet på det trådlösa nätverket (SSID), autentiseringstypen för det trådlösa nätverket, kodningstypen för det trådlösa nätverket, kontrollsumman (MD5 och SHA256) för åtkomstpunktens MAC-adress, de unika identifierarna som kompilerats med en unik datoridentifierare, den unika datoridentifieraren för programvaruinstallationen, namnet på det trådlösa nätverket och åtkomstpunktens MAC-adress, attributet att datorn fungerar via batteri eller fast infrastruktur, den lokala tiden för start av och stopp på datoranslutningen till det trådlösa nätverket, VPN-startinställningssessionen för det trådlösa nätverket, nivån på nätverkssignalkvaliteten, URL-adressen (eller en del av den) till nätverkstjänsten som kräver särskilda åtgärder av slutanvändaren för att komma åt internet, säkerhetsnivån för det trådlösa nätverket, det trådlösa nätverkets kategori, attributet för DNS-namnet samt DHCP-data för anslutningsinställningarna till nätverket: kontrollsumman (SHA256) för IP-adressen (IPv4 och IPv6) till DNS-servrarna, kontrollsumman (SHA256) för den lokala IP-adressen (IPv4 och IPv6), kontrollsumman (SHA256) för portens lokala IP-adress (IPv4 och IPv6), kontrollsumman (SHA256) för subnätmasken och nätverksprefixets längd.
    • Information om de trådlösa tjänster som är tillgängliga för anslutning till slutanvändarens dator: namnet på det trådlösa nätverket (SSID), autentiseringstypen för det trådlösa nätverket, kodningstypen för det trådlösa nätverket, kontrollsumman (MD5 och SHA256) för åtkomstpunktens MAC-adress, den unika identifieraren som kompilerats med den unika datoridentifieraren, den unika datoridentifieraren för programvaruinstallationen, namnet på det trådlösa nätverket och åtkomstpunktens MAC-adress samt nivån på nätverkssignalkvaliteten.
    • Information om kvittot på licensen vid köp i App Store: mottaget kvitto på köpet från App Store, identifierare för köpet av App Store-programvaran, identifierare för App Store-transaktionen, typ av köp (basversion eller förnyelse), typ av operativsystem och version av App Store-protokollet.
    • Information om användningen av Kaspersky Security Network (KSN): KSN-identifierare, programvaruidentifierare, fullständig version av programmet, anonymiserad IP-adress för användarens enhet, kvalitetsindikatorer för hanteringen av KSN-förfrågningar, kvalitetsindikatorer för hanteringen av KSN-paket, indikatorer för antalet KSN-förfrågningar och information om typer av KSN-förfrågningar, datum och tid när statistik började skickas samt datum och tid när statistik slutade skickas, KSN-protokollversion.
    • Information om användning av VPN-funktionen (Virtual Private Network) med rättsinnehavarens programvara: VPN-sessionens varaktighet, VPN-serverns geografiska placering, licensens status, volymer för inkommande och utgående trafik, ID för VPN-sessionens startscenario och starttyp, ID för användarens åtgärd vid VPN-sessionens start, typen för den händelse som avslutade VPN-sessionen, programvarans lokalisering, programvarans anpassning.
    • Information om licensieringen: licens-ID och identifierare för den programvara som licensen är avsedd för.
  2. Databehandling av VPN-leverantören. Funktionerna i VPN-komponenten tillhandahålls genom åtkomst till eller användning av tredjepartstjänster enligt licensavtalet. För att uppfylla skyldigheterna enligt licensavtalet måste VPN-leverantören ta emot och behandla följande information för de angivna ändamålen. Sådan information kan betraktas som personlig enligt gällande lagar i vissa länder.
    • Information som tas emot direkt från programvaran och rättsinnehavaren av VPN-leverantören

VPN-leverantören måste verifiera att du har rätt att få åtkomst till VPN-leverantörens tjänster när du använder programvaran. För att göra det måste VPN-leverantören behandla och ta emot följande information om den licens du har förvärvat och den dator du har installerat programvaran på:

• Auktoriseringstoken för att ansluta programvaran till leverantörens infrastrukturtjänster, tillfälliga auktoriseringsdata för att starta VPN-sessionen, den unika datoridentifieraren för programvaruinstallationen, de unika kontoidentifierarna för att registrera VPN-trafiken i tredjepartstjänstleverantörens system, slutanvändarens typ av dator, typerna av nätverksprotokoll som används för VPN och information om VPN-serverns geografiska plats.
    • Information som tas emot av VPN-leverantören när du använder VPN-leverantörens tjänster

VPN-leverantören behandlar information enligt VPN-leverantörens integritetspolicy. Hela integritetspolicyn finns på https://www.pango.co/privacy/.

Rättsinnehavaren påtar sig inget ansvar för din användning av tredjepartstjänster, däribland VPN-leverantörens tjänster. Det kan finnas datahanteringsregler för den typen av tredjepartstjänster. När du får åtkomst till och använder tredjepartstjänster, däribland VPN-leverantörens tjänster, måste du läsa de datahanteringsregler som har angetts av de leverantörer av tredjepartstjänster du väljer att få åtkomst till och använda.

3. När du tillhandahåller data via programvaran till rättsinnehavaren hanterar rättsinnehavaren dessa enligt sin integritetspolicy, vilken i synnerhet beskriver hur rättsinnehavaren skyddar dina data, var rättsinnehavaren behandlar dina data samt dina rättigheter som registrerad. Hela sekretesspolicyn finns på www.kaspersky.com/Products-and-Services-Privacy-Policy.

Data som tillhandahålls Kaspersky enligt Meddelande om databehandling för slutförande av köp (”Meddelande om köp”)

Via webbportalen kan du fjärrhantera dina förvärvade licenser och skyddet av din dator. När du använder den här funktionen tar rättsinnehavaren emot och behandlar information om programvaran, den förvärvade licensen och information om datorn enligt meddelandet om köp från din dator. Vissa av de data som behandlas inom ramen för meddelandet om köp kan räknas som personuppgifter enligt lagstiftningen i vissa länder. Med ditt samtycke kommer följande data att skickas automatiskt och regelbundet till rättsinnehavaren inom ramen för meddelandet om köp:

Om du inte vill att Kaspersky ska ta emot och behandla dessa data kan du återkalla ditt godkännande av meddelandet om köp genom att koppla bort ditt prenumeration.

Koppla bort en anonym prenumeration från din enhet

Viktigt: Efter att du har kopplat bort Kaspersky Secure Connection från prenumerationen, förblir prenumerationen aktiv. Mer information om prenumerationsvillkoren hittar du i Om prenumerationen.

Data som tillhandahålls Kaspersky enligt Meddelande om databehandling för användning av webbportalen (”meddelande om webbportalen”)

Via webbportalen kan du fjärrhantera dina förvärvade licenser och skyddet av din dator. När du använder den här funktionen tar rättsinnehavaren emot och behandlar information om programvaran, den förvärvade licensen och information om datorn enligt meddelandet om webbportalen från din dator. Vissa av de data som behandlas inom ramen för meddelandet om webbportalen kan räknas som personuppgifter enligt lagstiftningen i vissa länder. Med ditt samtycke kommer följande data att skickas automatiskt och regelbundet till rättsinnehavaren inom ramen för meddelandet om webbportalen:

Om du inte vill att Kaspersky ska ta emot dessa data, kan du återkalla ditt samtycke till meddelandet om webbportalen genom att logga ut från My Kaspersky.

Logga ut från My Kaspersky

Om du inte vill att Kaspersky ska behandla dessa data, måste du ta bort ditt My Kaspersky-konto. Mer information om hur du tar bort ett My Kaspersky-konto finns i My Kaspersky-hjälp.

Viktigt: När du loggar ut från eller tar bort ett My Kaspersky-konto, växlar Kaspersky Secure Connection till Standardversionen.

Kaspersky skyddar all information som tagits emot i enlighet med lag och gällande Kaspersky-regler. Data överförs via en säker kanal.

Se även

Om anonyma prenumerationer