Sådan beskytter Kaspersky Password Manager dine data

Om din boks

En boks er en krypteret fil, der indeholder alle dine konti, bemærkninger og andre data. Som standard finder du din boks her: %LocalAppData%\Kaspersky Lab\Kaspersky Password Manager

Af sikkerhedsmæssige årsager blokerer Kaspersky Password Manager automatisk adgang til boksen efter et bestemt tidsrum uden aktivitet eller, hvis pauseskærmen aktiveres. Du skal indtaste den overordnede hovedadgangskode for at få adgang til din boks. Denne metode til datalagring sørger for, at dine værdifulde oplysninger er sikre, selvom du mister din enhed med Kaspersky Password Manager, eller den bliver stjålet.

Om krypteringen

Kaspersky Password Manager krypterer data ved hjælp af en symmetrisk nøglealgoritme, der er baseret på Advanced Encryption Standard (AES). En nøgle afledes af din hovedadgangskode ved hjælp af adgangskodebaseret nøgleafledningsfunktion 2 (PBKDF2).

AES-algoritmen bruges globalt til at beskytte tophemmelige data. Denne algoritme har lave RAM-krav, hvilket betyder, at dine data krypteres og dekrypteres på få sekunder.

Om hovedadgangskoden

Hovedadgangskoden er en adgangskode, som Kaspersky Password Manager bruger til at beskytte alle dine data, herunder andre adgangskoder. Du opretter hovedadgangskoden under den indledende opsætning af Kaspersky Password Manager. Hver gang du forsøger at få adgang til databoksen, beder Kaspersky Password Manager dig om hovedadgangskoden. Programmet bruger hovedadgangskoden til at kryptere dine data i boksen.

Det anbefales, at du opretter en hovedadgangskode, der består af mindst otte tegn og indeholder store og små bogstaver, tal og specialtegn.

Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer Kaspersky Password Manager ikke den hovedadgangskode på dine enheder eller på lageret i skyen. Vi anbefaler, at du husker din hovedadgangskode udenad, eller skriver den ned og gemmer den på et sikkert sted, fordi den ikke kan gendannes, hvis du glemmer den.

Hvis du glemmer din hovedadgangskode, kan du ikke længere få adgang til dine data. I dette tilfælde skal du oprette en ny boks, der er beskyttet med en ny hovedadgangskode. Så kan du føje nye data til boksen.

Se også

Lås boksen op

Sådan gør du, hvis du har glemt hovedadgangskoden