Waarom u Kaspersky Secure Connection nodig hebt

Openbare Wi-Fi-netwerken zijn mogelijk onvoldoende beveiligd als ze bijvoorbeeld een kwetsbaar versleutelingsprotocol of een zwak wachtwoord gebruiken. Als u via onveilige Wi-Fi-netwerken aankopen op het internet doet, worden uw wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens als niet-versleutelde tekst verzonden. Hackers kunnen uw vertrouwelijke gegevens, zoals het nummer van uw bankpas, onderscheppen en toegang tot uw geld krijgen.

Wanneer u verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk, controleert Kaspersky Secure Connection de beveiliging van het netwerk. Als het Wi-Fi-netwerk onveilig is, wordt u door Kaspersky Secure Connection gevraagd een beveiligde verbinding te gebruiken via een speciale server in het door u opgegeven land. Bij het gebruik van een beveiligde verbinding worden de gegevens van een website eerst ontvangen door de speciale server. Kaspersky Secure Connection verstuurt dan de gegevens naar uw apparaat via een versleutelde beveiligde verbinding.

Kaspersky Secure Connection biedt u de volgende voordelen:

Kaspersky Secure Connection kan ook worden gebruikt voor andere soorten netwerkverbindingen, zoals een lokale internetverbinding of een verbinding via een USB-modem.

Standaard wordt u niet door Kaspersky Secure Connection gevraagd om een beveiligde verbinding te gebruiken als het HTTPS-protocol is gebruikt om verbinding met een website te maken.

Als u de virtuele locatie wijzigt tijdens uw bezoek aan websites voor bankzaken, online winkels, sociale netwerken, chats en websites van e-mailservices, kunnen antifraudesystemen in werking worden gezet. Antifraudesystemen zijn bedoeld voor het controleren van online financiële transacties op tekenen van frauduleuze handelingen.

Het gebruik van Kaspersky Secure Connection is door de lokale wetgeving gereguleerd. U mag het programma alleen gebruiken waarvoor het is bedoeld en zonder de lokale wetgeving te overtreden.