Instellingen voor versleutelde verbindingen configureren

Versleutelde verbindingen worden via de SSL- en TLS-protocollen tot stand gebracht. Standaard scant Kaspersky Internet Security zulke verbindingen op verzoek van beschermingsonderdelen zoals Mail Anti-Virus, Anti-Spam, Veilig Bankieren, URL Advisor, Private Browsing, Web Anti-Virus en Anti-Banner.

Zo configureert u de instellingen voor versleutelde verbindingen:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik op de knop Settings 2019.png onder in het venster.

Het venster Instellingen wordt geopend.

3. Ga naar het onderdeel Extra.
  4. Klik op de koppeling Netwerk om naar het venster Netwerkinstellingen te gaan.
  5. Klik in het gedeelte Versleutelde verbindingen scannen op de koppeling websites om het venster Websites te openen.

In dit venster ziet u de lijst met websites waarvoor versleutelde verbindingen niet kunnen worden ontsleuteld. Versleutelde verbindingen met deze websites kunnen niet worden gescand. Deze lijst wordt door de experts van Kaspersky Lab bijgewerkt.

6. Selecteer een actie die u wilt laten uitvoeren wanneer een versleutelde verbinding met websites wordt gemaakt:
    • Versleutelde verbindingen niet scannen. Het programma scant geen versleutelde verbindingen.
    • Versleutelde verbindingen scannen op verzoek van beschermingsonderdelen. Het programma scant versleutelde verbindingen alleen op verzoek van beschermingsonderdelen zoals Mail Anti-Virus, Anti-Spam, Veilig Bankieren, URL Advisor, Private Browsing, Web Anti-Virus en Anti-Banner. Deze actie is standaard geselecteerd.
    • Versleutelde verbindingen altijd scannen. Het programma scant altijd versleutelde verbindingen.
  7. Selecteer een actie die u wilt laten uitvoeren als er fouten optreden tijdens het scannen van versleutelde verbindingen:
    • Negeren. Als deze actie wordt geselecteerd, beëindigt het programma de verbinding met de website waarbij de scanfout is opgetreden.
    • Vragen. Als er een fout is opgetreden tijdens het scannen van de versleutelde verbinding met een website, toont het programma een melding waarin u een actie kunt selecteren:
      • Negeren. Het programma beëindigt de verbinding met de website waarbij de scanfout is opgetreden.
      • Website toevoegen aan uitzonderingen. Het programma voegt het adres van de website toe aan de lijst met uitzonderingen. Het programma scant geen versleutelde verbindingen met websites die op de lijst met uitzonderingen staan. Deze websites worden in het venster Websites met scanfouten weergegeven.

Deze optie is standaard geselecteerd.

• Website toevoegen aan uitzonderingen. Het programma voegt de website toe aan de lijst met uitzonderingen. Het programma scant geen versleutelde verbindingen met websites die op de lijst met uitzonderingen staan. Deze websites worden in het venster Websites met scanfouten weergegeven.
  8. Klik op Websites met scanfouten om het venster Websites met scanfouten te openen. Het programma scant geen versleutelde verbindingen met deze websites. Het programma controleert wel of de adressen van deze websites voorkomen in de database van kwaadaardige URL’s. Als een website voorkomt in de database van kwaadaardige URL’s, beëindigt het programma de verbinding met de website.
  9. Klik op Uitzonderingen beheren om het venster Uitzonderingen te openen en voer de volgende acties uit:
    1. Klik op de knop Toevoegen als u de website wilt toevoegen aan de lijst met websites waarvoor geen versleutelde verbindingen moeten worden gescand.
    2. Typ de domeinnaam van de website in het veld Domeinnaam.
    3. Klik op de knop Toevoegen.

Het programma scant geen versleutelde verbindingen met deze website. Een website toevoegen aan de lijst met uitzonderingen kan het scannen van de website door beschermingsonderdelen, zoals Veilig Bankieren, URL Advisor, Private Browsing, Web Anti-Virus en Anti-Banner, beperken.